Extra geheugen met Dropbox

Posted By Erwin |


Vooral als je twee of meer computers hebt en je op al deze computers toegang wil hebben tot bepaalde files is dit een briljante oplossing.

Het werkt als volgt: Je gaat naar de site, je maakt een account aan en je installeert software op je computer. Die software zorgt ervoor dat je toegang hebt tot een server, waardoor je bestanden centraal worden bewaard op het web. Je kunt er dus vanaf iedere computer bij (als je ingelogd bent).

afbeelding-4

Je kan ervoor kiezen deze bestanden te delen, (je kunt aangeven welke bestanden gedeeld moeten worden) zodat ook mensen met wie je samenwerkt op een project erbij kunnen. Hierdoor wordt samenwerking heel erg makkelijk.

Je kunt bestanden toevoegen door die lokaal in de dropbox te slepen, maar ook door middel van uploaden via de website.

Er is voorzien in een fotogalerij op de website voor het makkelijk weergeven van foto’s. Het mooiste is misschien wel dat alle mogelijke bestandsformaten verwerkt kunnen worden. Van mp3 tot jpeg, het is geen probleem.

Verder kun je revisies bekijken, zodat wijzigingen terug te vinden zijn, en bestanden die verwijderd zijn, zijn eenvoudig weer terug te halen.

afbeelding-6

Als je gebruik maakt van de kostenloze versie heb je de beschikking over 2 GB aan ruimte. Er is ook een Pro account beschikbaar, in twee formaten: Pro 50 geeft je 50 GB en kost $9,99 per maand, Pro 100 geeft je 100 GB en kost $19,99 per maand.