Firefox blokkeert nu standaard Flash

Posted By Erwin |


Adobe Flash werd al langere tijd geweerd van bijvoorbeeld mobiele apparaten van Apple vanwege allerhande beveiligingsproblemen.

Nu roept ook chef beveiliging van Facebook, Alex Stamos, Adobe op om een datum te geven wanneer er met Flash gestopt zal gaan worden. Dat maakt Facebook waarschijnlijk stukken veiliger, gezien alle recente meldingen met veiligheidslekken aan Flash en Flash browserplugins.

Mozilla, het team achter de browser Firefox heeft nu besloten standaard de Flash browserplugin buiten werking te stellen vanwege de meest recente lekken die ontdekt zijn door Trend Micro.

Occupy Flash

Het is een tijdelijke maatregel, zodra Adobe de lekken heeft gedicht zal Firefox waarschijnlijk de plugin niet meer blokkeren.

Is dat nu erg? Nee, want alle moderne browsers ondersteunen het afspelen van video via html5. Wat ook nog eens veel veiliger is, en beter aan de webstandaarden voldoet.

Maarrrr, je ziet wel iedere keer, op iedere site een irritant balkje verschijnen dat je meldt dat je browser (als je Firefox gebruikt) de Flash plugin heeft uitgeschakeld. De oplossing hiervoor:

Schakel de hele plugin gewoon uit in je browser.

Ga naar het Extra menu van Firefox, en daarin naar Add-ons. En van daaruit naar Plugins.

pluginmenu firefox

Klik op plugins, zoek naar Shockwave Flash, en stel in dat die nooit moet activeren.

Flash plugin uitschakelen

Dat is alles, de melding verschijnt nu niet meer. Als je Flash content toch af wil spelen op een site, dan kun je de plugin eenvoudig ook weer activeren.

De uitgelichte afbeelding komt van http://www.technewstoday.com/