Logodesigncase: Hospitality in Health

Posted By Erwin |


Onlangs heb ik een heel leuk project afgerond. Het design van het logo en de visitekaartjes en ontwerp en bouw van de website van Hospitality in Health.

Wat dit project zo leuk maakte is dat Hospitality in Health gespecialiseerd is in recruitment van top niveau hoteliers voor de gezondheidszorg. En dan niet zomaar gezondheidszorg, maar speciaal voor high-end ziekenhuizen die veel zorg besteden aan zorgtoerisme. Grote privé klinieken in het Midden Oosten bijvoorbeeld.

Het logo moest zowel de gastvrijheidsindustrie als de gezondheidszorg aanspreken, daarom heb ik gekozen voor een vrij letterlijke en rechtstreekse benadering met maar een klein beetje symboliek.

Nadat ik een aantal schetsen had gemaakt, heb ik het project een dag laten liggen om andere dingen te doen. Vaak kom je daardoor op briljante ingevingen, soms is één van de concepten al zo sterk dat je daar niet meer overheen komt. In dit geval was het zo dat één van de schetsen al zo goed was dat ik vond dat die de beste keus zou zijn.

Dit was de allereerste, grove versie van het concept, uitgewerkt in Illustrator. Ik heb hier een vrij serieus, hoekig font voor gebruikt.

v3

De tweede versie was een experiment om te kijken of de beeldtaal zich zou lenen voor een duidelijke medische associatie. Voor deze versie heb ik al gebruik gemaakt van het uiteindelijke font.

v8

De definitieve versie is uiteindelijk wat roder paars en wat vierkanter geworden.

hospitalitylogo

De kleine h verweven in de grote h staat voor de manier waarop Hospitality en Health met elkaar verweven zijn in het bedrijfsconcept. De boog staat voor globaal (wereldwijd) opereren en voor een nieuwe manier van denken (rijzende zon, ochtendgloren). Tenslotte versterkt de donkere ondergrond de dag/nacht/rijzende zon associatie.

Het bijbehorende visitekaartje heeft de moeilijke taak om drie verschillende bedrijven te vertegenwoordigen. Omdat dat heel makkelijk heel chaotisch kan worden voor de ontvanger van het kaartje, heb ik de drie bedrijven gesplitst. Hospitality in Health aan de ene kant, de andere twee bedrijven aan de andere kant.

Voorzijde

buscard_hih_front

Achterzijde

buscard_hih_back

De website zal gaandeweg nog worden uitgebreid met een aantal extra functionaliteiten.