Makkelijker zoeken in Firefox addons

Posted By Erwin |


Het viel me ineens op dat Firefox de manier waarop je door de add-ons kunt zoeken heeft verbeterd. Ik was laatst op zoek naar de webdeveloper addon link, en die is met een heleboel andere handige webdevelopertools in een collectie is ondergebracht. Deze add-ons zijn wat Firefox zo populair en zo handig maakt.

Zo kun je nu kiezen uit onder andere:

De webdeveloper collectie

De social circuit collectie

De traveller’s pack collectie

Deze collecties zorgen ervoor dat je heel doelmatig kunt zoeken in de beschikbare add-ons gesorteerd op hun functionaliteit of je interessegebied. Dit is trouwens nog niet alles. Met de Add-on collector (die je kunt installeren in je toolbar), kun je een abonnement op een bepaalde collectie add-ons nemen en op op de hoogte blijven van nieuwe add-ons. Je kunt ook zelf een collectie aanleggen, add-ons delen met vrienden en commentaar geven op add-ons. Je hoeft hier alleen een (gratis) Mozilla account voor te hebben. Mozilla zou Mozilla niet zijn als dat allemaal niet heel gebruikersvriendelijk zou werken.

Op dit moment heeft Mozilla al een aantal collecties samengesteld op de add-ons pagina, gebaseerd op hun functionaliteit.