Muisloos browsen met Firefox en Chrome

Posted By Erwin |


Mijn katten hebben ooit eens mijn (mighty) muis gebruikt als dankbaar object om achteraan te jagen…
Wat blijkt? In een gevecht van kattenklauw versus trackball delft die laatste een roemloos onderspit :-)
Het resultaat was dat naar boven scrollen steeds lastiger werd (naar beneden scrollen was geen enkel probleem gek genoeg), zelfs na regelmatig proberen schoon te maken van de trackball.

Ik ging dus steeds meer mijn toetsenbord gebruiken om te scrollen op webpagina’s. Het ging zelfs zo ver dat ik ook links wilde openen zonder te klikken met een muis.

Met Firefox kan dat als volgt:

Type “/” (Slash) en type de ankertekst van de link. Enter en de link zal zich openen.

Met Chrome (na Firefox gebruik ik die het meest) heb je om links te openen zonder muis een plugin nodig: DeadMouse
Je kunt het eerst testen op chetan51.github.com/deadmouse/

Op het moment dat je de plugin hebt geïnstalleerd, kun je alle links openen door de eerste paar letters van de ankertekst te typen, de link die actief wordt gaat heen en weer wiegen. Enter en de link opent.

Overigens moet ik zeggen dat ik inmiddels een nieuwe muis heb gekocht, want photoshoppen zonder scrollbal is echt een hel. Ook het hele muisloos browsen, hoewel handig dat het kan, vond ik op den duur toch niet handig.
Ik ben net niet fanatiek genoeg in keyboard gebruik denk ik…