Ongebruikte logo’s

Posted By Erwin |


Ik heb met een aantal logo’s meegedaan aan logowedstrijden. Ik doe dit puur om concepten te testen en technieken uit te proberen.

Met sommige logo’s win je wel eens wat, met andere niet. Dat ligt vaak aan de toch heel persoonlijke voorkeur van de jury/opdrachtgever. En soms doordat ondanks een zeer duidelijke designbrief het project toch ineens een andere richting op gaat.

Het eerste logo is een logo dat is ontworpen voor een bedrijf dat multimedia communicatie oplossingen biedt. De opdracht was dat het speels, verrassend en professioneel moest zijn, en de kleur geel moest worden gebruikt. Hieronder mijn twee inzendingen, de een wat subtieler dan de ander.

digiduck1

digiduck2

Het volgende logo is voor een webwinkel die op maat gemaakte businesskleding verkoopt, speciaal voor dames. Aanvankelijk zochten ze een woordlogo, dat tevens makkelijk in kleding te borduren moest zijn.

drezzcode

Na inzending bleek dit logo een tikkeltje te abstract en te zakelijk, de uiteindelijke keus is gevallen op een veel speelser, bijna kinderlijk logo.

Dit logo is ontworpen voor een bedrijf dat een online meeting space gaat lanceren. Er werd gedacht aan een eiland metafoor en bij voorkeur moest het ook in 3D.
meetius4m

Ik heb ervoor gekozen een hele archipel te gebruiken om te benadrukken dat dit soort vergaderingen toch meestal op verschillende ‘eilandjes’ plaatsvind. Gecombineerd met een modern lettertype was dit precies de uitstraling die werd gezocht. Uiteindelijk heeft dit logo de derde plaats veroverd!