Logodesign case: PhotoBeats

Posted By Erwin | 3 comments


Het mooie aan logo- en huisstijlontwerp is dat het zo afwisselend is.

De ene opdrachtgever geeft je volledige creatieve vrijheid, de ander wil veel inspraak, weer een ander geeft hele strakke richtlijnen en sommigen willen veel verschillende versies van een ontwerp. De ene opdrachtgever heeft alleen een logo nodig, de andere een complete huisstijl met alles erop en eraan.

Zonder al te veel in te gaan op alle technische aspecten van het design, is hier een overzicht van alle huisstijlelementen die ik voor PhotoBeats heb ontwikkeld.

PhotoBeats maakt  films van je eigen fotocollectie, zet daar muziek onder en levert het geheel op DVD of als embedbaar filmpje voor je website. Omdat dit zo’n bijzonder en nieuw product is, was het een uitdaging om het concept in beeld te vertalen.  De opdrachtgever had zelf al ideeën over het logo en over welk font gebruikt moest worden.

De evolutie van een logo.

Best interessant om te zien wat de ideeën van een opdrachtgever zijn als die zelf een opzet maakt voor het logo. Ik hoefde alleen het logo wat verder te ontwikkelen.

Logo versie 2

logo-origineel-aqua

Logo versie 3

logo_oud

Logo versie 4

Dit is de definitieve versie, een natuurlijke evolutie uit de twee eerdere versies. Compact, doeltreffend, speels, elegant.

logo

De huisstijl

Uiteraard ben je er nog niet met een logo. Er moeten voor de visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, website en dergelijke ook andere designelementen worden ontwikkeld.

Onder andere waren nodig: een flyer voor evenementspresentaties, visitekaartjes, briefpapier, volgpapier en enveloppen.

Flyer

photobeats_flyer_front1

Het vooraanzicht. Op verzoek is het adres en telefoonnummer verborgen. De fiilm was in Illustrator eigenlijk makkelijker te realiseren dan ik had verwacht. Ik heb met de Marquee tool een paar rechthoeken getrokken met afgeronde hoeken, gedupliceerd zo vaak als nodig, met de Pen tool een mooi golvend lijntje getrokken en gedupliceerd en als laatste met de Mesh tool, de rechthoeken een curve meegegeven (okee, dat was wel veel werk, de Mesh tool is niet zo heel vergevingsgezind).

photobeats_flyer_back1

Het achteraanzicht. Voordeel is dat als je eenmaal het designelement hebt, het eenvoudig te dupliceren en overal te gebruiken is.

Visitekaartjes

bus_card_def_front1

Het vooraanzicht. Hier heb ik gekozen om de visuele nadruk bij het adres te leggen en niet te verdelen over het hele kaartje, omdat overbrengen van contactgegevens het belangrijkste doel van een visitekaartje is.

bus_card_def_back1

Het achteraanzicht van het kaartje, met de kenmerken van het product helder opgesomd.

Briefpapier

Het briefpapier heeft een beeldelement (de filmstrip) dat uitloopt over het gedeelte waar het adres wordt geprint. Het heeft een verloop, zodat de tekst goed leesbaar blijft.

blog_image_pb

Het volgpapier heeft die elementen niet, maar wel het adres en de overige gegevens.

Twitter

Twitter is bij uitstek een medium om je merk en identiteit uit te dragen, helemaal als je Twitter pagina is opgemaakt in je eigen huisstijl.

twbgblogimage

De volgende stap is waarschijnlijk het maken van digitaal briefpapier, dat in tekstverwerkingssoftware kan worden gebruikt.  Zodra dat klaar is, zal ik het hier ook posten.