Plan afspraken met Tungle

Posted By Erwin | 4 comments


Misschien is het je opgevallen, misschien ook niet: de grote grijs / paarse Tungle.me knop rechts op m’n site.
Helaas, de knop is verdwenen, tungle.me bestaat niet meer. Zie onderaan.

Die knop zat daar om het mogelijk te maken op een snelle en efficiënte manier een afspraak met mij te plannen (als je dat had gewild :D ).

Het bedrijf achter deze dienst heet, niet geheel toevallig, Tungle.me.

Op de site kon je kijken naar een instructievideo, of er uiteraard ook meteen in duiken en een account aanmaken. Je kunt, als je een account hebt aangemaakt, een app downloaden zodat je je lokale kalender (iCal/Entourage, Outlook, Google) kunt synchroniseren. Uiteraard kun je kiezen welke agenda je wil delen (erg handig als je er drie hebt, zoals ik).

Vervolgens kun je aangeven tussen welke tijden mensen een afspraak kunnen plannen. Hiermee kan je voorkomen dat mensen in het holst van de nacht een afspraak willen maken.

Het mooie is dat de widget die op je site kan worden geplaatst, interactief is. Je ziet dus wanneer iemand beschikbaar is en wanneer niet. De widget opent zelfs een veld met alternatieve tijdstippen.

Zodra iemand een afspraak plant, ontvang je daarover een e-mail. Je kunt dan bevestigen of een ander tijdstip kiezen.

Al met al heeft Tungle.me mij al heel veel tijd en e-mails bespaard.

Let op: Tungle.me is overgenomen door RIM, het bedrijf achter Blackberry, en helaas hebben zij besloten de stekker uit tungle.me te trekken.